Overheid, bent u wellicht zelf een ziekteverspreider?

Nu ondanks het toenemend aantal besmettingen het gruwelbeeld van overvolle ic’s en code zwart scenario’s (het moeten kiezen wie wordt geholpen en wie aan zijn/haar lot wordt overgelaten) zich niet voordoet, is er alle reden om opgewekt te reageren. Blijkbaar heeft het vaccinatiebeleid en het steeds onschadelijker worden van de covid mutanten er toe geleid dat we ons minder druk hoeven te maken over covid. Het virus kan men meer en meer vergelijken met en behandelen als een gewone griep.

Zo denkt u als overheid er echter niet over. De besmettingen nemen snel toe en aangezien deze niet leiden tot een evenredige toename in ziekenhuizen en ic’s, bent u op zoek gegaan naar een nieuwe stok achter de deur. En die heeft u gevonden, want u roept de jongeren nu te pas en te onpas toe, dat er ook onder hen een doemscenario rondwaart: het verschijnsel long covid.

Loop je het risico om te overlijden aan long covid? Nee, uit onderzoek van het RIVM blijkt dat je enkele weken tot meerdere maanden last kunt hebben van de volgende symptomen: vermoeidheid, kortademigheid, pijn op de borst, spierpijn, hoofdpijn, hartkloppingen, depressie, vergeetachtigheid, langer durend reukverlies, aanhoudende verhoging. Het verschijnsel doet zich voor bij maximaal een op de vijf personen. Veel over long covid is nog onzeker en onbekend en daar komt bij dat het merendeel van de deelnemers aan het onderzoek al langer last had van deze klachten.

De rode draad door al uw overheidsmaatregelen vanaf het begin van de corona uitbraak in maart 2020 is angst. U overlaadt de samenleving voortdurend met angstscenario’s, in de hoop dat de mensen zich daardoor zullen houden aan de opgelegde maatregelen. Waar u blijkbaar niet bij stilstaat is dat het continu zaaien van angst onder de bevolking kan leiden tot angststoornissen, met de volgende symptomen: slaapstoornissen, kortademigheid, hyperventilatie/pijn op de borst, spierpijn, hoofdpijn, hartkloppingen, depressie.

Inderdaad, u raadt het al, de symptomen van long covid en een angststoornis lijken verrassend veel op elkaar. Zou het wellicht de moeite waard zijn het RIVM opdracht te geven zijn onderzoek uit te breiden met de vraag of er een verband bestaat tussen long covid en een ontwikkelde angststoornis, als gevolg van de continue angstvisioenen die u als overheid nu al langer dan een jaar rondstrooit? En zou u de potentiële bijwerkingen van uw doem- en angstbeleid in ieder geval iets serieuzer willen nemen?

Met vriendelijke groet,

Frans Schütt

Een gedachte over “Overheid, bent u wellicht zelf een ziekteverspreider?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s